Wat kost hulp?

Indien er een indicatie is voor psychotherapie worden deze kosten geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekering. De behandelingen worden vergoed uit het basispakket van de zorgverzekeraar, u moet dan wel een verwijzing van de huisarts hebben. Dit geldt voor zowel basiszorg (BGGZ) als psychotherapie (SGGZ).

Wat moet u zelf betalen?

Als u 18 jaar of ouder bent, betaalt u eigen risico als u een vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering. Dit is het bedrag dat u zelf moet betalen als u zorgkosten maakt die vallen onder de basisverzekering. Het verplicht eigen risico voor 2024 is 385,- euro en zal door uw zorgverzekeraar bij u in rekening worden gebracht.

Indien u vrijwillig een hoger eigen risico (bovenop het wettelijk verplicht eigen risico) hebt afgesproken, brengt de zorgverzekeraar dit bedrag bij u in rekening.

Wij hebben met de meeste zorgverzekeraars contracten afgesloten voor behandeling. Indien dit het geval is, zal de rekening rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd worden. Als wij geen contract met uw zorgverzekeraar hebben, betaald u de rekening zelf, waarna u de rekening kunt indienen bij uw zorgverzekeraar, die een bepaald bedrag van het Nza tarief vergoed.

Voor informatie over uw vergoeding kunt u dit navragen bij uw zorgverzekeraar. U kunt ook veel informatie over zorgverzekeraars vinden op de zorgwijzer en over vergoedingen op de website van de LVVP.

Indien u een afspraak niet kunt nakomen, dient u dit ruim van tevoren aan te geven. Indien de afspraak minder dan 24 uur van tevoren afgezegd wordt, wordt een bedrag in rekening gebracht. Zie hiervoor de tarieven en de  betalingsvoorwaarden. Betalingsvoorwaarden zijn conform de richtlijnen van de LVVP.