Over ons

Psychische problemen herkennen en aanpakken

Iedereen heeft wel eens een keer zijn dag niet. U voelt zich somberder dan normaal of u hebt weinig eetlust. U bent ineens bang voor alledaagse dingen of u piekert veel. Als uw klachten niet vanzelf verdwijnen of erger worden is het goed om hulp te zoeken. Misschien worden uw klachten veroorzaakt door een psychisch probleem. U kunt er met uw huisarts over praten. Hij kan u doorverwijzen naar de Praktijk voor Psychotherapie. De Praktijk voor Psychotherapie biedt deskundige hulp aan mensen met psychische problemen. In veel gevallen zijn psychische problemen op te lossen of te verbeteren. Een belangrijke voorwaarde voor slagen van de behandeling is dat u zelf wilt werken aan uw herstel.

Waarom voor de Praktijk voor Psychotherapie kiezen?

De Praktijk voor Psychotherapie is een kleinschalige dynamische en cliëntgerichte praktijk voor mensen met psychische problemen. De praktijk is een samenwerkingsverband van zelfstandig gevestigde, ervaren professionals.

Door wie wordt u behandeld?

In de praktijk wordt individuele therapie geboden aan volwassenen, jongvolwassenen en ouderen door een BIG geregistreerde therapeut en voldoet daarmee aan de eisen die de overheid stelt aan opleiding en beroepsuitoefening (https://www.bigregister.nl). Indien nodig: samenwerking met psychiaters voor farmacotherapie.

Doelstelling

Doelstelling is om optimale hulpverlening te kunnen bieden op een snelle en adequate wijze en dat de zorg een gezamenlijke inspanning is van cliënt en hulpverlener. De cliënt ontvangt zorg welke tegemoet komt aan zijn wensen en verwachtingen en tevens voldoet de zorg aan professionele standaarden.

Voordelen van onze Praktijk voor Psychotherapie

Direct

U meldt zich rechtstreeks aan bij de behandelaar, dat wil zeggen u blijft van het begin tot het eind in behandeling bij dezelfde behandelaar. De behandeling sluit onmiddellijk aan op de intake. Er is geen wachttijd tussen intake en behandeling.

De mens centraal

Ieder mens is uniek. Daarom stemmen wij onze zorg af op uw hulpvraag vanuit een persoonlijke benadering. Samen met u zoeken wij naar de behandelvorm die het best bij u past.

Meer dan hulpverlening alleen

Voor psychologen / psychotherapeuten bestaat een service in de vorm van supervisie en consultatie. Dit kan gaan over diagnostiek of over vastgelopen behandelingen. Tevens is er de mogelijkheid voor leertherapie. De geboden consultatie, supervisie en leertherapie wordt gegeven door een erkend supervisor / leertherapeut van de VGcT.

Lidmaatschappen en registraties

Vereniging voor Cognitieve en Gedragstherapie, supervisor / leertherapeut (VGcT)

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP) 

Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie, supervisor / leertherapeut (NVP)

 


BIG registratienummer GZ- psycholoog: 89911374625

BIG registratienummer Psychotherapeut: 19911374616


AGB-code: 94-008396

KvK inschrijving 82811113